Halloweeeen

Ännu en gång, förlåt för en hemskt tråkig och dåligt uppdaterad blogg. Det ska bli bättre igen. Jag tog helt enkelt paus från allt de här dagarna. Känner mig inte redo för vardag imorgon igen.. menmen.. det kommer bli vardag ändå, vare sig jag vill eller ej.

Nu ska jag titta på Ensam mamma söker och njuta av sista ledigheten. Förresten, jag och Kajsa började dagen med att titta på Dear John. Jag rekommenderar filmen starkt!! Har nog aldrig gråtit och fått så starka känslor till en film. Det gjorde ont i hela mig av sorg och smärta. För en film. Om ni känner er deppiga är det nog inte rätt film att se, ta den när ni vill gråta ut och njuta av en fin film.


Ha en mysig kväll!

Seegdag

Hej du glade!

Hur kan det redan vara söndag? åh tiden går för fort. Jag och Kajsa har haft vårat höstlov de här dagarna.
Jag ställde precis om klockan och då var jag helt plötsligt vaken supertidigt.. trodde kajsa sov men nu börja hon sjunga "om du drar ner min byxaaa ska du få se en yxaa.." Kul!

Idag ska vi njuta av sista ledigheten. Vi börjar i Wimbledon :)

Ha en toppendag!
Puss

Friday night, and friday night ONLY

Nu lider vi båda av lite lätta sjukdomar så vi har valt att stanna hemma på självaste Halloween. Hela London är en stor fest. Vi har fest själva. Njuter av marabou och ska försöka få Kajsa till en riktig hottie, de ska nog gå bra. Hur är din kväll? SNÄLLA KOMMENTERA, NI ÄR DÅLIGA PÅ DET.


Have a scary halloween!!
Cheers,

Voila!

Nu har vi färgat varandras hår. Resultaten är lite ovissa, men nog ska vi bli snygga tillslut.. hehe :) efter en dag på IKEA har vi både fått i oss köttbullar, brunsås, lingonsylt och chokladboll. Med oss hem har vi diverse gott.

Det roligaste var när vi skulle hoppa på tåget dit. Haha. Vi hade väntat i 30minuter. När tåget väl rullade in så stod vi där, förberedda och allt. Vi tryckte på varsin dörrknapp, ingen öppnades och en millisekund senare började tåget rulla. Vi tittade på varandra och fattade inte alls vad som hände. Ett gott skratt och vi tog ett annat tåg. Typiskt.

En snygg bild på mig och kajsa vid Lejonkungen.

Ikväll blir det soffmys.
Sköt om dig! Puss

Igår/idag

Igår hade jag en toppenbra lunch med frida :) vi år lasagne, numera för vanlighetens skull. Men de är ju gött! Bästa hittills tror jag vi va överrens om iaf. Sedan bar det av till Harrods och Marc By Marcy Jacobs. Check!

Efter en strulig natt är nu jag och Kajsa vakna och lite utvilade. Det bär av till ikea!! :) ska bli såå kul. Hoppas bara att vi inte tappar bort varandra, då är det kört. Kajsas mobil blev nämligen stulen igår. Inte kul.

Ha en skön dag!
Puss

Getting dressed

for success?
Hörrni, ha en sjukt bra dag! det tänker jag ha :) trots regn, rusk och snor i näsan.  
Nu blir det frulle innan jag åker in mot frida. Längtar såå efter pyjamaspartyt ikväll.

Take Care!
Lots of love

nattinattnattiitnnatt

Goodnight lovers!

okeej

Nu sitter jag här och tjurar lite på tv4. Vi har kunnat kika på idol heela säsongen, fram tills i fredags. Nu står det plötsligt att av rättighetsskäl så visas det bara i Sverige. Men ta er, vadå kunde ni inte kommit på de innan man var fast och intresserad av nya säsongen? dåligt.

Man kan dessutom se allt på tv4, utom idol, som jag följer. Följde.


Inget annat

Idag är det ren rehabilitering som gäller, morgon till kväll. Vaknade vid nio imorse av att jag fick ett mms med min fina syster och systerdotter. Det gjorde min dag!
Sedan dess har jag mestadels legat i sängen. Grötfrukosten blev brunch och sen kom Paige och Caleb upp med något jag skulle dricka. Vädret är hemskt, grått och blött. Jag har dammråttor och nyckelpigor överallt. Snart blir det en dusch och om jag fortfarande har lust efter det så kan de bli att dra fram dammsugaren.
Allt börjar lätta lite och de är inte mer än rätt, imorgon ska jag va frisk och njuta av ledighet :) börjar dagen med att luncha med Frida sedan flyttar Kajsa hit och vi ska ha vår efterlängtade långhelg.

Puss!

Svenskt

Nu gick det precis upp ett ljus! Jag började undersöka vart närmsta IKEA ligger eftersom jag och Kajsa har tänkt åka dit nu när vi får långledigt. Det visade sig att närmaste ligger endast 18minuter från mig. Haha. Vem kunde ana? och här har jag setat i flera månader utan svensk mat och godis. Jag är ju trots allt inte här för att leva som hemma så det var kanske bra, men ändå. På torsdag bär det av! Hoppas de har allt man kan önska :) vi är såklart inte intresserade av några nya möbler. Bara mat.


En liten liten björn

"Igår (söndag) vaknade jag upp i Sofias säng av att jag säger "30 meters pool" Sofia bara "eeeh, vad är det som är 30 meter?" jag drömde att mamma frågade mig om det fanns pool på mitt gym och då berättade jag att den var 30 meter. Sofia har lite sömnproblem just nu så hon var redan vaken och hade bland annat spelat in mina snarkningar, kul kompis!" Kajsa har så jävla bra blogg! och vi har haft en så jävla bra helg!

Vädret är verkligen på vår sida just nu! Solen slutar aldrig skina. Hoppas jag.

Jag är sjuk, igen, återigen. Ni fattar. Aja, jag har gett upp. Finns väl inget positivt med att känna sig pigg, frisk och kry? eeh.

Idag har jag jobbat min sista dag den här veckan. Ska bli helt fantastiskt med långledigt! På onsdag kommer Kajsa att flytta hit, då börjar även hennes långledighet.


Sara, jag och Hanna på den gamla goa tiden!

Ha en skön kväll!
Puss


Underbara söndag!

Hej fina du!

Jag älskar numera söndagar. Det betyder lugn, softdag med min vän Kajsa. Vi vaknade upp här hos mig. Käkade en lång, stor och god frukost. Nu är vi klara och ska bege oss mot någon fin park eftersom solen skiner även idag. Det är så underbart höstväder! Vi avslutar troligtvis på Westfield för vi behöver båda vinterskor (det börjar bli kallt, converse räcker inte längre) och orkar inte springa med turisterna på Oxford Street.


Ha en fin dag!
Puss

Underbart!

Imorse när jag gick till gymmet sken solen och det va frost i gräset. Första gången i år faktiskt. De va riktigt mysigt :) solen skiner fortfarande. Nu ska jag klämma i mig min älskade havregrynsgröt sen bär det av mot nursery.

Hoppas du har en lika fin dag!!

Natti

Har precis vinkat av Kajsa vid bussen. Det blev bara Oth ikväll för de andra hade en paus. Men självklart hittade vi annat att se.. Bonde söker fru och Berg flyttar in. Jag älskar Berg flyttar in, verkligen skitkul ibland!!

Nu ska jag krypa ner. Imorgon börjar jag klockan ett så det blir sovmorgon och träning innan jag ska hämta lillskrutt.

Sov gott! dröm sött

Onsdag.

Jag har precis slutat och snart kommer bästa Kajsa hit. Vi ska ha vårat (numera) traditionella onsdagsmys. Det innebär nya Gossip Girl och One Tree Hill i min säng. Även lite mat och mycket prat på det. Skönt!



Ska gå och möta henne nu :)
Ha en bra kväll! kram

En helt vanlig dag.

Idag är det en helt vanlig dag som aupair i London. Alla aupairer har det olika men för mig ser det ut såhär:

 - börjar kl. 8
 - vara med Caleb, äta frukost, klä på honom, borsta tänder
 - vanligtvis har han en nap på morgonen
 - lunch (som paige har gjort i ordning i förväg)
 - här tar han också en liten nap
 - slutar senast kl. 17:30

Vi går för det mesta på någon playgroup varje dag. Beroende på hur länge han sover så kan det bli förmiddag eller eftermiddag. Ibland sover han så mycket så vi inte hinner till nånting, då blir det parken och lek hemma.

Nu ska vi gå på Wriggle & Rhyme, får se vad han tycker om det :)

Det är mina dagar! Puss
 

efterlyst

Jag kan inte sova så ligger och tittar på efterlyst. Varför?
Får bara världens största klump i magen.

back in bed

Nu är jag nyduschad och nyäten. Skönt!! Det blev body attack också.
Idag när vi var ute och gick såg vi regnbågen.. det tyckte Caleb va minst sagt fascinerande.


Jag har lite idétorka så om du har några funderingar eller så som jag borde skriva om så säg gärna till.

äntligen fritid



Idag har varit en krävande dag. Nu ska jag gå till gymmet och förhoppningsvis få ut lite på body attacken. Hoppas den är idag!! 140 pass i veckan så det är lite svårt att hålla koll..

Vi hörs sen! Puss

Hej du glade!

Idag skiner solen.. Igen. Jag känner mig nästan bortskämd. Håller alla tummar och tår för att det ska få vara så här fint ett tag till.

Caleb är uppenbarligen dundertrött och har snart sovit i 4,5 timme. Det som skulle vara hans morgonnap.. jo tjena. Menmen, jag har fått order att om han sover så behöver han det nog. Det stämmer säkert så jag roar mig med att själv sova och sitta vid datorn. Inga problem. Som sagt, det finns fördelar även i detta jobb.



Lev varje dag som om det vore den sista. Numera är det positiva fia ni träffar här.
Det är mitt mål. Gör så gott jag kan, det lovar jag dig!

Tjena!

Jag är dålig på uppdateringar just nu. Det kommer bli bättre, jag lovar. Jag har precis slutat så ska dra till gymmet. Vi hörs lite senare!


Puss

underbart

Efter en härlig helg kryper jag äntligen ner i sängen. Har haft det toppen med Ingrid här :) hon lovade att komma tillbaka redan nästa helg, hehe.

Återkommer med bilder och berättar vad vi gjort.

Idag har jag och Kajsa haft en underbar dag i det uppiggande solskenet!

Jag älskar London.

Time

Nu är äntligen Ingrid här!! mötte upp henne vid Liverpool Street och sen begav vi oss mot Oxford Street. Har snurrat runt där och handlat diverse onödigt. Nu ska vi luta oss ner i sängen med marabou och Gossip Girl. Kan det bli bättre?! :)

Sov gott!!

Jooodåsåatte

Hämtade Caleb från nursery vid ett, han var supertrött så nu ligger han. Skönt för oss båda antar jag. En av fördelarna med det här jobbet.
Jag passar på att måla naglarna och läsa om snökaoset i Sverige. Känns helt sjukt att ens se bilder på snö. Här i London är vädret fortfarande rätt växlande men inte kallare än svenska hösten. Lite burrigt, jag myser runt i skinnjacka och halsduk. Converse är också ett säkert kort.
Vi får väl se om de kommer nån snö här innan jul, vore ganska skönt utan faktiskt. Blir perfekt att komma hem till en vit jul. Knastrande snö och solsken! Åh!


Älskar den här färgen!

Osthyvel

Använder britter osthyvel? Vet de vad det är?
skriv gärna om du har någon tanke kring detta.

Jag har bott i en brittisk familj som aldrig hade ost hemma och nu bor jag i en amerikansk/sydafrikansk familj som skär osten med kniv. Det har därför varit lite svårt för mig att ta reda på det här. Om de inte vet vad en osthyvel är måste vi försöka föra fram det, de finns inge bättre. Skivorna blir perfekta!

Nya idéer

Det mesta av de jag skriver här på bloggen är mina egna tankar, vad jag ska göra osv. Alltså extremt personligt och kanske inte alls intressant för alla. Ska försöka skriva lite mer om London och livet som aupair, inte bara på det personliga planet utan mer konkret - hur det är, vad jag tycker, kan rekommendera osv.

Hoppas jag lyckas!

Puss på dig!


Idag är ingen vanlig dag

INGRID KOMMER!! =) vi ska ha det sjukt kul och bara snurra runt så hon får se så mycket som möjligt av härliga London. Hoppas att väder och vind är på vår sida! Alltid sol framför regn.



Jag har försökt få henne att berätta vad hon vill göra, men hon vet nog knappt själv. Bara genom att ta bussen som går här in till centrala London så åker vi förbi London Eye, Big Ben, Westminister, Trafalgar Sq, Picadilly Circus, Regents street, Oxford street, Marble Arch. Sen beror det ju såklart på var man går av, men man kan ju bocka av rätt många av de största turistattraktionerna. Det är även ju skönt gångavstånd till Carnaby Street, Covent Garden och Leicester Sq. Toppen!
På lördag tror jag att vi svänger förvi Camden, de är nog något för Ingrid. Hon kommer älska Crepsen!! Yummie. Har även lovat att vi ska dricka Cosmopolitan. De här kommer bli bra!

Kommentera gärna om du har några guldkorn här i London att rekommendera.

Hörrni, jag återkommer.


Zzzzz

Jobbade lite övertid idag så imorgon väntar sovmorgon.
Fan va underbart! Jag älskar att sova.


Helgen i bilder.


Underbara, älskade väder!

Fina familjen Fredriksson/Larsson i Covent Garden.

The Lionking. Vilken show! Toppenbra!

Systrarna snygg!

Chinatown.

Middag för fina födelsedagsbarnet!

Tack för en underbar dag!! Hoppas du fick den födelsedag du önskade, Kajsa :)

Spricker

Jag är så nyfiken. Har tydligen ett paket som väntar på mig från tildis!! Känner mig som ett barn på julafton. Fan vad spännande!! Hoppas Kajsa orkar bära hit de nån dag :) annars tar jag mina lurviga och kommer.


Jasså du

Bitter och jävlig ska jag nu bege mig till gymmet. Avslutade penicillinkuren igår så förhoppningsvis ska allt gå bra nu. Aldrig mera sjuk.

Helgen har varit toppen! Återkommer med bilder och allt sånt :)

Älskar London som det är just precis nu. Strålande sol, liv och rörelse! Kände dessutom doften av nyklippt gräs idag, underbart!


Chock!!

Hahaha, alltså nog för att de va längesen jag fixade håret.. men att de såg ut såhär


Aja, Kajsa tröstade mig och sa att hon inte alls hade sett det. Så förhoppningsvis va det bara ofylt med bra ljus och skaplig kamera. Måste gå till frissan innan jul!

Lördag.

Idag har jag lunchat med Frida. Det blev en lång lunch, massa att ta igen.. vi insåg att de va nog en månad sen vi sågs.
Vi mötte upp Ida lite senare och drog till Egware Rd för att besöka svenska affären. Många delikatesser! Lingonsylt, hårt bröd, falukorv, ostkrokar, filmjölk osv.


Frida utanför de fina, röda husen.

Tjenare kungen!

Den filmen skulle jag vilja se idag. Men så blir de nog inte..vart ska jag hitta den liksom?!

De kommer bli lite lönehöjning och ändringar i mitt schema fram till jul - fortfarande lediga helger så för mig gör de ingen större skillnad. De blir nog bra.

Om 73 dagar når mina fossingar svensk mark. 73 dagar, 10 veckor, två månader och 12 dagar. Det ska bli superkul att träffa alla igen. Krama om familjen, för att inte tala om Frejsan.. hon kommer kvävas, sen ska vi leka hela dagarna, varje dag. Bara gosa och ha det bra. Då kan du ta lite ledigt syster, skönt va?!

Det verkar som min värdfamilj åker bort ikväll och kommer hem på söndag. Jag ska nog ta tillfället i akt och göra mest ingenting. Vila. På Söndag väntar pompa och ståt.

Sköt om dig!!

This is me.



Inte den snyggaste bilden, jag vet. Det är dock den nyaste. Funderar på att låta min kära kompis Kajsa göra ett gästinlägg om vem hon tycker jag är. De vore ju intressant!! Åtminstone för mig att läsa. Haha. Ego. Menmen.


Jag och Kajsa på bussen. Jag blir så orolig av alla terrorhot. Törs man åka buss? Röra sig överhuvudtaget? Man kan ju inte isolera sig helt.
Min strategi blir nog att försöka undvika tuben. Det känns som de är mindre risk att de händer något på bussen, och om det gör det så blir det iaf inte panik i några trånga tunnlar. Jag håller mig till buss.

tre timmar

Tills de är dags att hämta lillskiten ska jag mest ligga i sängen och njuta av sovmorgon.. Kommer få ett proposal idag, kan bli spännande att höra. Tror bara att de handlar om att jobba mer, men ändå.

Igår berättade Paige för mig att jag är den första av deras aupairer som har tvättat lakanen. HAHA. Lite äckligt. Visst är de väl normalt att tvätta och byta lakan?! jag blev helt till mig. Hon tyckte det var bra. Om det inte vore för henne skulle nog Vic aldrig byta lakan. Jaja, det kanske är olika det där. Jag bara antog att alla bytte lakan.


Have a lovely day!

Hejhejhej

Här halvligger jag i sängen med Kajsa vid min sida. Vi har precis ätit köttbullar, tomatsås och potatis.. de va inte jättegott men vi log och sa tack för maten. Hoppas du har kul!

Puss

Onsdag

Hejhej!
Idag är det onsdag. En helt vanlig onsdag. Inte tråkig, inte kul. Det är onsdag.

Nu ropar mitt jobb, min vardag - Caleb.


Återkommer.

Brevbäraren

Idag fick jag post och jag blev glad :)


Älskar er!

I'm so so sorry

Uppdateringarna har varit få och tråkiga. Förlåt.

Vi trotsade fotoförbudet på Tate Modern



Efter en halvtimma hade vi tröttnat så då begav vi oss ut för fotografering.


Världens, kanske, godaste hamburgare gör de på GBK


Att åka buss är en stor del i mitt liv just nu.


För alla er.

Nu kan jag berätta att jag mår bättre. De går helt klart åt rätt håll. Jag har lovat fantastiska Kajsa att sluta klaga den här veckan. Hon har stått ut med mycket, skönt att ha henne här.

Måste sköta jobbet nu, återkommer med bilder och annat kul :)

Inga jävla kärringar

Igår blev det Westfield Shopping Centre med Kajsa och Hanna. Köpte mig en sjal i hopp om att inte bli sjuk igen. Aldrig mer. Orken är inte på topp så vi tog det sakta men säkert, avslutade kvällen hemma i sängen med en film och en Kajsa.

Nyvakna och fräscha. Nu ska vi bege oss in mot Westminister och sedan vidare till Tate Modern. Det är viktigt att vara kulturell också! Vi ska även trotsa terrorhoten (jag är lite rädd) och åka till Leicester Sq för att försöka boka musikalbiljetter till Kajsas familj. Kanske slinker in i nån affär.
Måste verkligen hitta en vinterjacka! Panik!


Hoppas du mår bra, all kärlek.

Dagens samhälle

Sitter och läser på aftonbladet om den mördade Elin Krantz. Det är så fruktansvärt! Hur kan man?! och sedan täcka den stackars kroppen med tunga stenar. Usch! Vill inte tänka på vad kroppen var i för skick. Alla dessa oskyldiga mord och övergrepp, de skrämmer. Antar att vi aldrig kommer få ett slut på det. Galningar finns det överallt. Tyvärr. Jag kan inte låta bli, blir alltid lika berörd när jag läser om sånt. Vänner och familj. Hemskt!


All heder.


Härliga tider!

Va underbart de vore med lite sommar och värme!

Här har ni mig, kajsa och maja på bumpern vid Rindö.

Hej alla glada!

Nu får jag sluta klaga. Idag var jag till doktorn. De va fel lite överallt så nu blir de en rejäl penicillinkur!! Hoppas på omedelbar effekt för i helgen vill jag ha ork :) vara ledig och mysa runt i London-landet.

Här i England skriver man tydligen dag-månad-år och vi i Sverige skriver ju oftast år-månad-dag. Det har jag upptäckt stöter på en del problem, då de flesta här inte verkar särskilt smarta. När jag registrerade mig på sjukhuset idag så skrev jag mitt födelsedatum 910608. Sen kom jag in till doktorn, hon såg förvånad ut och frågade om jag var Sofia Flyckt. Javisst, det är jag. Öööhm, det står att du ska vara två år haha. Okej, de i receptionen fattade alltså inte att jag hade skrivit år-månad-dag, så de skrev in i datan att jag var född den 9 juni 2008. PUCKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

När jag kom till apoteket sen för att få ut min medicin, så stod det alltså att jag var två år gammal. Hon tvivlade starkt på att det var mitt recept och fick ringa upp sjukhuset och fråga. Älskar krångel. Nu har jag iaf fått ordning på allt och är hemma igen.

Cheers!

RSS 2.0