En dag med Frida

Idag har jag haft en jätteskoj heldag med Frida. Vi har gjort Camdens alla olika stånd, framförallt mat och chokladdoppad frukt! Sedan fortfsatte vi vår färd till Notting Hill Carnival. Där var det helt galet! Jag menar verkligen helt galet! Det var så otroligt mycket folk, har aldrig varit med om något liknande. Hoppas verkligen att ni förstår när jag visar bilderna! Appropå bilderna, de kommer imorgon. Måste sova nu, jobb med lille Caleb väntar imorgon.

Sköt om dig! natti natti

Carnival

The Notting Hill Carnival 2010 har haft sin första dag, den sista är imorgon. Över en miljon människor, hög musik, sprakande färger och dans, dans, dans. De va hursomhelst kul att uppleva! Värt att uppleva! Do it if you can.

Från idag..





Imorgon ska vi ta en vända i Camden, mysa runt och äta nån gosig mat i ett av alla härliga matstånd :)


Notting Hill Festival

Kom precis ur duschen, ska äta lite havregrynsgröt sen bär det av till Notting Hill festival med Frida. Ska tydligen va tjockt med folk så vi får väl se om vi ens tar oss fram och ser vad det är.





Ha en fin dag!


En ful väska

Idag har jag umgåtts med familjen, mammans syster och hennes man samt deras kompis. De har vart jättetrevlig och vi har ätit massa engelskt. Paige syster heter Janette och visade sig vara en väldigt rolig prick, hon är också sydafrikan.
Alltså, de hade berättat för mig innan att hon tyckte om väskor, men jag tänkte inte mer på det. När hon kom hade hon precis köpt en ny väska, för flera tusen. Då tänkte jag att den ska bli kul att se, säkert jättefin. Så tog hon upp den, vilken mardröm. Den va i lila lack, såg ut som plast och med stora gulddragkedjor och spännen. Den va hursomhelst jätteful och jätteliten. Snacka om slöseri med pengar. Fast det sa jag ju självklart inte.

Gröt

Idag har jag äntligen fått äta havregrynsgröt igen! det var som att komma till himlen.
Helt galet gott och underbart! Jag vet att det låter simpelt, men när man bott här ett tag så lär man sig uppskatta de små sakerna, gröt är en av dem. De äter inte gröt här, men min familj köpte hem havregryn, så nu har jag infört gröt på frukost-menyn. Vilken lycka!

Nu ropar de att vi ska äta lördags-stek med potatis, broccoli och ostsås!



Ciao Bella!

04:12

klockan är nu 4:12am engelsk tid och tåget åkte precis förbi..
jag ska försöka sova nu igen, hoppas inte lill-killen väcker mig imorgon.


Smaskarn

Jag har en kompis som smaskar. Hon heter Hanna F Berg. Jag tycker verkligen om den tjejen, men FAN VAD HON SMASKAR. Hon vet det också, för jag har påpekat det hela veckan.
I måndags köpte hon turkisk peppar, sedan dess har hon sugit på dem. HELA DAGARNA. Det första hon stoppar i munnen när hon vaknar är turkisk peppar. Det sista hon stoppar i munnen innan vi ska sova är turkisk peppar. Eftersom vi har vart sambos har vi självklart delat säng. DET FÖRSTA OCH SISTA JAG HÖRT VARJE DAG ÄR HANNAS SMASK OCH SNASK PÅ TURKISK PEPPAR. Ja, jag är bitter och just nu ligger inte smask högst upp på min lista. Kommer drömma mardrömmar om det. Antagligen även sakna det. Just nu ligger hon antagligen och smaskar i John's öra istället, undrar om han vågar säga något.. stackarn.

Hoppas verkligen att Hanna lär sig äta godis UTAN att smaska.
Jag lovar dig, det smakar likadant.


...


Idag har jag fått ett nytt rum, för den nyfikne tog jag kort på det.
Det ser ut ungefär såhär:


Älskar min fluffiga säng med hela åtta kuddar.




Vi har spenderat kvällen tillsammans nere i soffan, kollat olika klipp på youtube och haft de bra.

En kul klassiker här i UK!

Freja

Jag har aldrig känt så tidigare, men den 24 december 2009 kände jag det. Helt automatiskt. Jag bara visste att det här lilla knytet älskar jag, jag skulle göra vad som helst för hennes skull. Det var då jag träffade min systerdotter för första gången, inte ens ett dygn gammal kom hon hem som den finaste julklappen någonsin.

Det är konstigt det här med att musik, en låt, kan betyda så mycket och ge så många känslor. I maj döptes hon, då blev jag även hennes gudmor. Jag hade lovat att sjunga och spela så vi började leta efter en lämplig sång. Det visade sig vara ganska svårt eftersom vi är kräsna. Någon vecka innan det var dags hittade tillslut min syster den perfekt sången för oss. Vi som verkligen försökte vara ute i god tid. Texten betyder så mycket för mig. När jag hör låten bara bubblar det med känslor. Alla möjliga känslor. Kärlek!

Vi pratade om det för en tid sen, hur det var då i kyrkan. Alla grät, även jag som sjöng och spela gitarr. Vi gråter fortfarande när vi hör den låten, eller vi gråter självklart inte, vi fäller tårar av lycka och glädje. Jag älskar er!

Vid intresse kan du ju läsa texten och lyssna på låten.
För dig betyder det antagligen ingenting, men det gör det för oss. Lite kuriosa bara.




Jag ska torka hennes tårar
Jag ska kamma hennes hår
Reda ut alla härvor
Försiktigt och så gott det går
Jag ska bada hennes fötter
Jag ska tvätta hennes sår
Sen ska jag lyfta hennes händer och säga
där ser du själv hur högt du når

Jag ska lyfta hennes fötter
Dom ska flyttas tills hon går
Den ena efter den andra
tills hon trampat upp ett spår
jag ska gå i hennes skugga
Om hon faller finns jag där
Sen ska jag lyfta hennes händer och säga
där ser du själv hur stark du är

Jag ska köpa henne pärlor
det finns pärlor utav glas
Det är sånna jag vill skaffa
Sånna som kan gå i kras
Jag ska säga att det vackra
är så skört, så skört som du
sen ska jag lyfta hennes händer och säga
du ska va rädd om dig själv nu

Jag ska lyfta hennes krona
den av törne som hon bär
Jag befirar hennes huvud
från det som tränger, det som tär
Jag ska ge henne en gloria
som lyser upp vart än hon går
sen ska jag lyfta hennes händer och säga
där ser du själv hur högt du når
där ser du själv hur högt du når

Bye

Åh vad jag älskar dom små!! nu har vi iallafall sagt hejdå.. jag bjöd dom på choklad brownies som de älskar och sen fick jag massa gosiga kramar och chocolatekisses. Blev såklart ett tårdrypande farväl för oss vuxna men vi kommer hålla kontakten. Tänk att man kan komma människor så nära så snabbt..


Vårat favoritprogram!! :)

Mot nya äventyr

Alla känner säkert inte till min historia, eller någonting om mig för den delen.

Jag bor i London och har gjort sedan den 13 juli. Då flyttade jag till en familj för att jobba som deras aupair. Det har varit en underbar tid och vi har kommit varandra otroligt nära men av olika anledningar kommer jag att byta familj och bor därför här hos Hanna ett tag.
Idag ska jag träffa familjen igen och säga hejdå till småpojkarna så de inte bara tror att jag försvinner.
Tog en fika med mamman för nån dag sen och de va känslosamt och fint så jag tror att vi alla kommer skiljas som vänner och hålla kontakten. Underbar familj!




Jag frågade nyss Hanna varför hon gick..
FÖR ATT JAG VILL HA KLADDKAKA NU! fick jag till svar.


Koppar

Jag menar såklart koppar som i muggar, att dricka ur. Här i London har jag upptäckt att ALLA, åtminstone alla jag varit hos, har olika koppar. Det gäller inte bara kopparna utan allt porslin. En serie. En färg. En modell. VAD ÄR DET?
Det spelar ingen roll hur rik familjen är, de har ändå olika koppar. Det kan vara allt ifrån en "världens bästa pappa" mugg till en stilren svart utan handtag, eller varför inte en mugg som ser ut som en gris. De har verkligen allt, och inget matchar. Det kanske bara är jag som är uppvuxen i en familj med matchande porslin, eller är det något svenskt? jag har ingen aning, men det är iallafall en otroligt viktig reflektion.

Alltså, nu vill jag inte att ni ska tro att jag har något emot porslin som inte matchar, för så är det inte. Jag tycker det är charmigt med porslin i olika former och färger, men om det är så hemma i Sverige så finns det ju oftast en tanke och ett tema som kommer igen i allt porslin. Hemma i mitt hus i Ludvika så har vi en serie porslin till vardags, sen finns det sålart omatchande muggar som folk fått av olika anledningar, men det är väl normalt. Jag snackar alltså inte om nån finservice nu, utan det de använder till vardags.


En gammal goding! LYSSNA OCH NJUT!

Streetdance och belöning

Glömde berätta att jag och Hanna har varit iväg och dansat Streetdance på Kensington Club idag :) De va skitkul! Ingen utav oss är särskilt bra på att dansa eller har så mycket erfarenhet sen tidigare, mer än på Solo i Ludvika såklart.
Vi kan iallafall rekommendera det, de va inte pinsamt och instruktören va stentuff.

Hanna påväg hem från dansen.



Eftersom vi tränade och vi självklart inte vill riskera att bygga muskler eller ev. gå ner i vikt så lagade vi mat med grädde samt gjorde efterrätt. Först blev det Sara Solin's jättegoda recept; pasta, kyckling, rödlök, grädde, mango chutney, salt och peppar, till efterrätt blev det kladdkaka med grädde, färska jordgubbar och vindruvor. Mmm..




Förresten så testade vi två olika designs på upplägget, vore kul om ni kunde skriva vilken ni gillar bäst??

Nr. 1



Nr. 2



Nu ska vi ha lite sängmys,
Puss på dig!


Shopping

Idag skulle jag och min sambo (Hanna), gå ner på Kensington High och shoppa lite, eller åtminstone kolla i affärer. Eftersom Hanna bor i Notting Hill så är det bara några hundra meter, skönt tyckte vi eftersom regnet öste ner.
Hanna shoppade bara två små saker men jag shoppade hela tre saker. Ett par skor som är förstora så jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska ha dom kvar eller inte, ska fundera.. sen köpte jag en jeansskjorta och ett par nya hörlurar. Ja, de va väl allt! 




nu ska vi titta på xoxo GG


regn

Regn, regn, regn.. det är vädret här i London-landet. Spontant så känns det kallt, jobbigt och blött men om jag tänker en gång till så är det faktiskt ganska mysigt.
Alltså, alla blir ju blöta så det spelar ingen roll. Alla går i fula regnkläder. Det är nog bara att vänja sig, antar att hela hösten/vintern kommer bestå av regn.
Jag måste köpa gummistövlar!




nya tider, ny blogg..

Hejhej!
Nu försöker jag igen.. korta inlägg och många bilder är mitt motto. Idag har jag och Hanna gått runt på Londons gator och bara upptäckt. Man lär sig nya saker hela tiden och det blir allt mer logiskt och lättare att hitta.
Det hela slutade med att vi besökte Scandinavian Kitchen som precis som det låter har skandinavisk mat osv. Där köpte vi ostbågar, bilar, pucko och turkisk peppar. De hade även hushållsost men vi föredrar de lite onyttigare alternativen under vår semester. Just det, vi har semester.
Samtidigt. Tillsammans. I London. Underbart!



RSS 2.0